Reser

Då drar jag till Oslo i helgen.
Min inställning till det hela ser ut såhär:


Ny konst

Ikväll kände jag för att skapa lite konst.
Konsten jag skapade tog 5 minuter.
Här är mitt nya verk.
Jag kallar den för "Konst - Puss".
Lägg bud.


Mazzy Star - Flowers in December

Ärade läsare!
Jag ger er, detta.


Dagens Outfit igår

Igår skapade jag en helt ny look inspirerad av bland annat självmordsbombare, glamour och franska förortskids.
Sjalen har jag stulit av min syster så prisuppgiften är okänd, glasögonen känner ni redan till, jackan är en Sergio Tacchini för 899 kr.
Låt er formas, vänner.Ikea

Idag blev jag medtvingad till Ikea, detta hemska ställe.
Som alla årets dagar var parkeringen som vanligt fylld utav bilar och folk myllade ut och in ur den enorma lokalen. 
Direkt kom trängseln och alla svettiga människor emot mig som en skock får på speed.
90% av klientelet här inne är människor som ser Ikea som något sorts trevligt utflyktsmål, en liten nöjesresa för hela familjen.
Värst var det inne på restaurangen, inte nog med att det luktade som det gör i en skolmatsal, en del människor hade till och med tagit med sig egen mat, en "matsäck", och satt och tuggade i sig som om de vore på picknick i skogen.
Trängseln, svetten, barnvagnar och barnskrik var man än vände sig fick mig nästan att bryta mig ur mig själv, plocka fram min Ak-47'a om jag hade haft någon och bara skjuta loss. Nu överdriver jag såklart, men det står kvar, Ikea är ett makabert sjukt ställe, det är bara att konstatera.
Värst är de människor som går långsamt fram med en vagn framför sig, tittar på allt som Ikea har att erbjuda deras plånböcker och när man tittat på vad de plockat på sig ser man 1 st yucapalm, batterier, några värmeljus, en ram, en billig matta och så hör man någon kärring skrika "Gösta, vi borde köpa julsaker redan nu, det är jättebilligt här på Ikea!".

Man blir så trött, så satans trött.

Slapp jävla mus

Jag hatar min trådlösa mus! Batterierna håller sig inte stilla i musen vilket gör att den stänger av sig i tid och otid.
Det finns inte en enda fördel med en trådlös mus gentemot en sladdmus. Att investera i en trådlös mus är som att vara spelmissbrukare och låna pengar utav en kille med svart skinnjacka och mustasch på en travbana, kostnaden ökar hela tiden eftersom du måste investera i nya batterier hela tiden. Ge mig en enda anledning till att inte slå denna mus i spillror här och nu!?
Jag var tvungen att få ut detta faktum ur min arga kropp angående min slappa jävla mus.

Tags: mus, slapp, fitta, sex, porr, fäbojäntan, falukorv, kuk (raggar besökare till bloggen genom sökmotorer på detta vis, sorry för de tråkiga orden men det är några av de mest sökta av svenskar på nätet, förutom slapp kanske, det är mest ett kul ord.)


Att sola i helvetet

Om Gud nu är död (eller så har han allierat sig med Djävulen) finns det bara en plats för oss syndare (för det är vi alla) att hamna på. Men jag räds inte, finns det ett helvete är det nog varmt som fan där och då kan man ju alltid passa på att bättra på sin solbränna barbeque-style! Det är betydligt billigare än ett solarium också, de tar ju för i helvete cirka 40 kr för en kvart. Faktum är att det är gratis "down under", Djävulen köpslår inte med pengar men kanske med din själ, men vi är fan förtappade ändå så våra själar är inte så mycket att ha.

Är det inte vackert där nere så säg!
Lite gammalt

En regntung himmel när jag tittar ut just nu, det är ingen vacker syn.
Jag bläddrar igenom mina bilder och hittar en jag tog förra sommaren nere i vackra Skanör.
Den vidsträckta blå himlen såg nästan ut sådär.Den totala motsatsen är ett Lomma Beach i snömörker. Jag trotsar den naggande decemberkylan och går emot de iskalla vindarna, tappar min bilnyckel i all hast men lyckas hitta den efter ett bra tag fumlandes på marken, resultatet till slut är bland annat detta.
Ett Kirseberg en oktoberkväll i början på 2000-talet, det är dimmigt och kyrkan ger ifrån sig någon sorts ohämmad mystik. För övrigt gör sig kyrkor bäst i dimma, ett sorts beslöjat mörker gör det till en ogästvänlig plats vilket är precis så jag vill ha det.

Obernai, Frankrike, en sommardag 2004, vi är nere på semester i denna provins främst känd för sitt vin men också för sin arkitektur. Byar där tiden stått stilla sedan medeltiden är vardagsmat här och det är mycket vackert. Jag har med mig en liten värdelös kompaktkamera och tar denna meningslösa bild som så småningom blir till en annan lite mörkare bild.Bilden blir min mest sedda bild på nätet, den hamnar på förstasidan på en av Sveriges största fotosidor men ingen vet att den är båg rätt igenom. Jag var inte där mitt i natten som jag sa, jag var där på mitt på dagen och mystiken fanns där inte heller.
Det är först nu, 5 år senare, som jag avslöjar denna mörka hemlighet.

Nuförtiden gillar jag inte bilden på kryptan, den är lite för simpel för min smak men allting man gör bidrar ju till helheten av en som person, och konstnär. En bild med ett större djup och innehåll är denna från samma serie, gjord någon gång 2006. Den är fortfarande en utav mina egna favoriter. Tanken med den var att skapa något sorts religiöst, inte nödvändigtvis kristet, men någon sorts "kraft" som är större än oss alla, gott eller ont om det nu existerar några sådana motsatser.På samma tema om något "kraftfullt" i form av gudomlig kärlek eller gudomligt hat kom denna bild till liv.


Min bortglömda idol

Tittade igenom min "Favoriter"-lista på Youtube och hittade denna bortglömda klassiker. Finns ett 50-tal olika versioner utav klippet men Sandstormversionen är en av de bästa.


Queen - Too much love will kill youBehöver det sägas något?

Solglasögon

H&M är en affär för nördar, billigt skit från Kina och totalt opersonligt då hälften av invånarna i det här landet går omkring med kläder från den hemska kedjan.
Det tyder på att man saknar en identitet eller så är man för tråkig för att ens bry sig, något av en zombie, en hjärndöd individ som följer strömmen bara för att det ska vara så.
H&M är för kläder vad Ikea är för möbler, massproducerat skräp och totalt opersonligt, som sagt var.
Enda gången jag vistas i dess lokaler är när jag ska köpa solglasögon, det är faktiskt det enda som är bra att köpa där förutom allehanda tvål och tamponger och gud vet vad. Hårda saker med andra ord, inga mjuka kläder.
Men idag köpte jag i alla fall solglasögon då jag slarvade bort mitt enda älskade par under en danmarksresa för cirka 3 veckor sedan.
Hur som helst, det blev två par.

Ett par "Kanye West"-style-brillor, var inne för 2 år sedan men jag bryr mig inte om trender. Visst är de för roliga? När jag studerar bilden på mig själv, det känns på något vis som om jag bär upp dem.
Först en bild på Kanye, sedan en på mig.

Det andra paret har ett mera klassiskt typsnitt, tanken vandrar tillbaka till 70-talets New York, Donnie Brasco, den typen av killar.


The Road - Trailer

Äntligen har den kommit, givetvis postar jag den här. Mina förväntningar är skyhöga nu (kan vara ett misstag, jag vet).


Dagens Outfit

Det kommer att bli en het dag, jag var ute klockan 7 imorse och redan då var det smått varmt i luften.
Med tanke på dessa premisser kommer jag idag att bära något ledigt och luftigt.
Stod länge och funderade framför garderoben vad jag skulle köra och efter många om och men så blev det en månadsgammal vit skjorta av ett sämre märke (199 kr endast men jag föll för det strikta och behagliga typnittet så jag var tvungen att köpa den).
Till skjortan kommer jag bära ett par jeansshorts av märket Lee (699 kr förra sommaren). Jag kommer att bära shortsen i en så kallad "hang loose"-stans, dock med en vit livrem för att hålla dem något sådär uppe.
Halsbandet består av ett stycke läderband och en vitpolerad liten dödsskalle för att symbolisera mitt kalla och mörka inre. 
På fötterna bär jag ett par svarta strumpor (den enda färg jag äger när det gäller strumpor är svart, allt annat går bort).
Ovanför mina strumpor kommer jag ha ett par skor, ett par Henri Lloyd som jag visat upp tidigare här på bloggen.

Jag kommer att gå omkring i Lund idag med denna outfit.


Snygga manskroppar

Vissa killar som börjar träna säger antingen, jag vill se ut lite som Brad Pitt i "Fight Club" men man vill ju inte träna för mycket och se ut som Arnold gjorde. Precis som om det är lätt att bygga upp en sådan kropp, jävla idioter.
Brad Pitt är lite för tunn för min smak och ganska späd. Dock verkar han vara en trevlig kille så inget ont om Brad.

Anledningen till att jag har börjat träna är endast för fåfängans skull och inte för hälsan.
Satt och googlade lite manskroppar och hittade tre jag föll lite extra för, två orealistiska mål och ett realistiskt .

Det första orealistiska målet är denna optimala grekiska gud, en perfekt kropp enligt många.
Visst hade det varit kul att glida runt såhär på stranden på Mallorca, insmord i morotsolja och bärandes string.
Helst ska man gå runt med en min som den grekiska guden också, lite sådär macho, butter och överlägsen.
Men det känns orealistiskt, på något sätt.Mitt andra orealistiska mål är Vin Diesel's kropp. Har varken tid eller pengar för detta. Dessutom saknar jag anabola.
Men visst fan är kroppen vacker! Inte sådär äckligt stor som vissa kroppsbyggare blir efter ett tag, ni vet sådana där som går omkring i mjukisbyxor dygnet runt och bär på sin "shaker", oftast med en IQ runt 80-strecket.
Nej, Vin's proportioner är perfekta, men även detta känns för tufft.
Plus är om man har en röst som Vin Diesel dock.Mitt realistiska mål är detta utan hakkors.
Jag hörde att Edward Norton tränade 4 månader stenhårt för rollen, från att vara smal till denna lite mer lagom-kroppen.
Han gick upp 10 kilo totalt och under tiden åt han 2 kg kött om dagen plus en massa pasta för att sista månaden endast dricka proteinshakes.
Jag kör en liknande grej nu men jag är ju inte pinn-smal så jag gör det lite annorlunda, dock borde jag komma ganska nära då vi är ganska lika, Edward och jag. To be continued...

Här är Edward med hård min.Här är jag med hård min.


Förändringen

Att blogga innebär att vara personlig i slutändan, att öppna upp sig själv och berätta om ens liv.
Men hur många liv är egentligen så intressanta att andra människor ens skulle bry sig om en person har varit på bio idag eller har matat sin kanin där hemma.
Jag sågar de flesta människor ganska fort, faktum är att det är en nackdel som ligger för mig.
Det är naturligt för mig att känna mig bättre än de flesta även om det såklart inte är så egentligen. När jag finner en jämlik gör jag allt för att hålla fast vid den personen eftersom jag tror att man ska vårda de personerna som man kan lära sig något utav.
Den senaste tiden har mina inlägg varit ganska korta, inte lika genomtänkta och kanske med ett sämre skrivspråk.
Sanningen är den att jag inte har orkat ta tag i saker alls den senaste tiden.
Trots min intensiva träning som är något sorts självplågeri för att må bättre och för att kunna bekräfta sig själv ännu mer har jag fallit ner i något sorts svart hål.
Jag säger saker som jag vanligtvis inte säger annars, jag gör saker som jag vanligtvis inte gör och jag känner mig allmänt skum. De mörkaste NIN-låtarna rullar i Windows Media Player och jag känner för att gå ut och skrika könsord till gamlingar.
En förändring har börjat ta vid.
Erik blir till Sture och Sture är elak.
Sture är mitt andra jag, en person som lever inom mig. Ibland kommer han ut och vill säga något, oftast något elakt. Jag kan inte kontrollera Sture, han vill bara ut och då är det inte mycket att göra.
Efter ett tag kryper han tillbaka till den mörka avgrundsbrunn han kom ifrån och där stannar han ett tag tills han är hungrig igen. Och så håller det på...
Jag skämtar bara.


"Into The Void"

tried to save myself but myself keeps slipping away

talking to myself all the way to the station
pictures in my head of the final destination all lined up
(all the one's that aren't allowed to stay)
tried to save myself but myself keeps slipping away

tried to save a place from the cuts and the scratches
tried to overcome the complications and the catches
nothing ever grows and the sun doesn't shine all day
tried to save myself but myself keeps slipping away

tried to save myself but myself keeps slipping away

Dagens låt - Raised Fist - Perfectly BrokenSymboliserar ilskan vi alla vill ha ut ibland.


Montage

Jag såg nyss detta, ett litet konstverk.
Jag ser upp till människor som lägger ner enorma massor tid för att få en grej fulländad.
Finns det något perfekt COD4-montage så har vi det här.


Hos Maartin

Jag är hemma hos Maartin just nu, slaskar i mig en Krusovice och lyssnar på fenomenala Lars Winnerbäck. (Dock var han bättre förr)
Maartin duschar och ska sedan raka pungen samt bleka sitt anus.
Ikväll gör vi Kävlinge (!), hell fucking yes motherfucking BABY!

Det fullkomligt svämmar över i min mailbox, jag får många frågor om Magnolian bland annat, till er som har ställt denna fråga ska ni få ett svar nu.
Magnolian är i livet, jag har givit den en andra chans. Alla förtjänar en andra chans, är det inte så!?
Men samtidigt vill jag poängtera att om den inte bättrar sig kommer den önska att jag tog dess liv tidigare då jag kommer att ge den en extra plågsam död om så är fallet. Kanske att jag kommer skinnflå den och sedan låta den stå där ett bra tag utan skinn. Smärtan är outhärdlig skulle jag tro.

"Gråa dagar" rullar i stereon men här är det minsann soligt som bara den.

Over and out, bitches!Bauhaus

Igår kände jag mig som en riktig man, jag sågade till 80 cm långa brädor på Bauhaus.
12 stycken för att vara exakt. Efteråt var jag varm i kläderna. Då åkte jag hem och duschade.

BaO

Just nu är jag inte en lika stor spelnörd som jag brukar vara av den enkla anledningen att jag har tröttnat på det.
Jag är en periodare, likt en nykter alkoholist, men i spelväg.
Faktum är att jag endast spelar Call of Duty på regular basis, alla andra spel tröttnar jag på inom en timme.
Vår klan heter BaO, Banjo Outlaws, en utbrytarklan från en större klan som heter Ox. Relationerna fungerade inte med några utav "oxarna" så vi bestämde oss för att göra en kupp och hoppade alla av vid samma tidpunkt en kväll i mars. Där stod Ox och såg förvånade ut när deras bästa spelare bestämde sig för att lämna det sjunkande skeppet. Jag minns det som det var igår.

I BaO huserar några av Sveriges absolut bästa Call of Duty-spelare, däribland mig själv (inget skämt).
Man kan säga att jag är något av en joker inom laget, likt Zlatan kan jag vara osynlig en hel match för att sedan göra helt otroliga grejer.
När jag går in i den rollen med mina vänner från BaO blir jag inte Erik Hag längre, jag blir Dead, rättare sagt BaO Dead!
I BaO huserar även BaO Arizona, en vd från Lomma, vi har BaO J, en lärare från Lund, vi har BaO Pistolero, en tatuerare från Karlstad och slutligen har vi BaO Dansken, en dansk från Staffanstorp.
Sedan har vi några andra så kallade "prospects" också men det är en annan historia.

Faktum är att jag kommer att ha ett uppehåll lite till, men jag har lovat mina BaO-vänner att snart komma tillbaka på banan och jag sviker dem inte.

I år kommer det två spel jag vill ha, det är allt!

Prototype för att det kan vara bisarrt coolt på en 110" duk! Det ser även ut som ett spel man kan spela när man behöver få ut ilska ur kroppen.

 

Det andra spelet är givetvis nya Call of Duty, betitlat Modern Warfare 2 vilket lär bli årets spel. Inte mycket har visats från spelet men den nya trailern som kom ut häromdagen gav mersmak. Dock är väntetiden lång, spelet släpps inte förrän i november.


Det stora "White Trash-testet"

Alla går vi ibland och undrar hur mycket White Trash-blod det finns i oss, nu behöver vi inte undra längre!
Gör detta enkla lilla test och se efter själv. Jag vill dock poängtera att det är inget fel i att vara WT, bara så länge man trivs med det själv.
Höga poäng är dock en varningsflagga, för din egen skull det vill säga.
Se då detta test som ett uppvaknande, en chans att förändra sig till det bättre.
Räkna ihop din totala poäng och se sedan efter, hur mycket WT är du?Jag vill också passa på att säga, vissa punkter anses vara mer WT än andra och skalan sträcker sig ifrån 1 till 3 WT-poäng.
Vi börjar med den mest uppenbara!

• Du bor i en husvagn. (3 WT)

Du fick barn när du var under 20 år. (1 WT)

Du har 3 barn eller fler. (1 WT)

• Du är kvinna och har flera barn med olika män. Är du man och har barn med flera olika kvinnor är du ursäktad. (2 WT)

• Du är över 25 år och arbetslös. (1 WT)

• Du är över 30 år och arbetslös. (2 WT)

• Du är över 40 år och arbetslös. (3 WT)

• Din enda ambition i livet är att vinna på lotto. (1 WT)

• Du bor i en annan kommun än Lomma, Lund eller Vellinge. (1 WT)

• Du är kvinna och har en tatuering i svanken, vanligtvis en tribal. (2 WT)

• Du är man och har en tatuering i form av en "tribalsol", antingen mellan skulderbladen eller på armbågen. (2 WT)

• Du köper dina kläder på Sjöbo Marknad eller dylikt ställe. (2 WT)

• Du köper skor på Skopunkten. (1 WT)

• Du har ett namn som slutar på Y, ett så kallat Y-namn. (2 WT)


Du har ett Y-namn men dina föräldrar ville förfina det så de stavade det med IE på slutet istället. (3 WT)

Du har döpt något av dina barn till följande: (2 WT)

Elton
Thilian
Timbastian
Kevin/Cewin
Miliam
Neo
Leon
Theo
Viggo
Noah
Noel
Milton
Robin
Liam
Marlon
Alla Y-namn

Nova
Novalie
Tindra
Jolene
Cassandra
Melissa
Lenita
Tiffany
Hope
Alicia
Tuva
Thyra
Melina
Enya
Vanessa
Nicole
Michelle
Starla
Jenna
Britney
Pamela

Du är vit och går klädd såhär. (3 WT)• Du är kvinna och har blonderat håret ultrablont. (1 WT)


Resultatet ser du här, maxpoäng är 33.

0-1: Du är inget White Trash, grattis!
2-5: Du är mild WT, ett omedvetet WT, behöver vanligtvis inte vara så farligt. Men obs, jag rekommenderar förändring. 
6-10: Nu börjar du verkligen komma upp i farozonen, jag rekommenderar dig att omvärdera ditt liv totalt och göra någonting åt de punkterna du prickade av. Eller så kan du fortsätta som förut och låta folk skratta åt dig ännu mer.
11-25: Du är White Trash men det visste du redan eller hur? Om du inte visste det är du ännu mera tragisk än vad jag trodde.
26-33: Du är en stor belastning för samhället och världen, gör oss alla en tjänst, skjut dig själv ikväll.

Vad är Ape is Loose (egentligen)?

I min gamla lägenhet skapade jag ett vardagsrum som jag döpte till "Oasen".
Det var en sorts fristad där jag och mina vänner satt och lyssnade på skön avkopplande musik, rökte egyptisk tobak med hjälp utav en vacker vattenpipa, spelade spel samtidigt som vi betraktade palmerna och tavlorna med allehanda behagliga motiv i rummet. Det var ett sorts ställe där man kunde andas ut efter en tuff vecka.

Men Oasen är sedan länge borta och existerar endast i minnets mörka vrå.

Ape is Loose är ersättaren, det är här ni är ska komma när livet känns som tuffast, när er bästa vän vänder er ryggen, när du just fått reda på att du har en månad kvar att leva, det är då Ape is Loose välkomnar er med öppna armar.
I en tid när världen är som mörkast, kom in i detta lilla kryp-in, andas ut, sätt dig tillrätta, låt Ape is Loose tränga in i ditt medvetande likt en blodsugande igel.

Jag, personligen, är blott "the messenger", Ape is Loose är så mycket mer, jag är blott redskapet som får denna blogg och dess egna lilla universum att rulla, att kröka sig kring sin egen axel ytterligare en gång.

När ni nu känner till syftet med denna varma grotta, låt oss fira!

En liten parentes är att jag i statistiken ser att detta ställe har i snitt cirka 40 unika besökare/dag. Dock vet jag inte vem ni alla är men jag gissar på att ni som besöker denna sida kommer tillbaka gång på gång.
Därför anser jag det inte mer än rätt att ni blottar er och visar vem ni är, använd kommentarsfältet till hjälp.
Skriv en rad, kanske ett namn räcker, eller skriv vad som helst. Gör det nu!


Ave Maria

Jag är inte kristen men denna version utav Ave Maria är fenomenal!
Tillägnar den till alla er läsare och passar på att säga god natt.


Dagens humoristiska dialog från American Psycho

Patrick Bateman: Did you know that Ted Bundy's first dog was a collie named Lassie?
[laughs]

Erik de Kök - Effektiv Matlagning - Del 1

Erik de Kök är ett nytt tema här på bloggen, en kurs för att ni ska kunna utveckla ert sinne för att effektivt kunna laga god och stabil mat.
Jag kommer lära ut mina bästa trix och tips för er, se det som en gåva från mig till eder alla, efter åratal med sleven i kastrullen har man ju skaffat sig en rätt så bra grogrund för det här.
Det första trix jag kommer att lära er är hur man på ett effektivt sätt lagar kycklingfiléer för en hel veckoförbrukning.

Nog med prat, nu kör vi!

Erik de Kök's Kycklingfilé för en hel vecka

Detta behöver du:

2 paket Kycklingfilé a la 900 g
Lite salt
Lite peppar
Lite basilika
2 msk Olivolja

Såhär gör du:
Tina kycklingen, antingen att du lägger fram dem cirkus 6 timmar innan tillagning eller att du kör "defrost" på din mikro.
Sätt ugnen på 175 grader.
Pratar vi effektivt pratar vi billigt. Denna filé av yppersta världsklass hittar du för 43:90 på Willys, 900 g, inte ens halalslaktade!


Steg 1 är att placera filéerna på en sådan här ugnssäker form/skiva whatever.Inte särskilt avancerat, nu går vi vidare till steg 2.
Det enda du gör under detta steg är att salta, peppra och pensla/gnida ut olivolja på varje filé på ett lämpligt vis.
Avsluta med basilika.
Nu ska dina filéer se ut ungefär såhär! Gör dem inte det, gå tillbaka till steg 2 och börja om.Kanske inte en särskilt inbjudande syn men lugn i stormen, dina filéer kommer snart att vara fullt ätbara.
Steg 3 är att sätta in dem mitt i ugnen, och där ska de stå i cirka 45-50 minuter för att bli riktigt fina och icke torra.Steg 4 är att ta ut dem ur ugnen, då ska de se ut ungefär såhär!Att de ser ut som avhuggna grisfötter är ingenting att vara rädd för, de smakar ljuvligt.
Nu har du protein för en hel vecka! Visst är det underbart?
Det var allt för den här veckan från Erik de Kök.
Vi avslutar med en härlig bild helt ur fokus!


Snart är det måndag, det firar vi i duschen!


Mina 5 mest efterlängtade filmer 2009

Good Morning bloglovers!!

Som självutnämnd filmkung/guru får ni min lista på vilka fem filmer jag helst vill se under 2009.

5: G.I. Joe: The Rise of Cobra
För att jag ägnade varje lördagmorgon när jag var liten att titta på den tecknade varianten på "Super Channel". Min favorit var "Stormshadow", den vitklädda ninjan!4: Blood: The Last Vampire3: The Descent: Part 2
Ettan från 2005 var ett mästerverk för oss skräckfans, otroligt klaustrofobiskt skrämmande och välgjord. Nu kommer tvåan från regissören som gjorde förra årets mest skrämmande film, Eden Lake.2: Terminator Salvation
Lite mörkare och råare än de tidigare filmerna i serien, Christian Bale i huvudrollen. Kan bli hur bra som!1: The Road
Är den ens hälften så bra som boken blir jag glad, sägs dock inte komma ut förrän i slutet av året. Ni borde läsa boken ni som inte gjort det. Det är en mörk framtidsvision om kärleken mellan en far och hans son i en hopplös värld.Strax utanför listan:
Halloween 2, för att vansinniga Rob Zombie gör den.


Vårens och sommarens skomode för herrar

Är du en av många som går omkring och tänker på vad du ska bära på fötterna 2009? Se hit!
När jag lär känna en ny människa, det första intrycket, då är det skorna som jag först tittar på. Skorna säger otroligt mycket om en människa, mer än vad ni anar.

Jag får ofta frågor om mitt skomode, och eftersom jag är något av en trendsättare bland mina vänner och bekanta så tänkte jag att det är dags att skapa ett blogginlägg kring detta fenomen så att ni får er hunger stillad en gång för alla.

Detta är vad som gäller i vår och sommar, 2009.

Det första paret jag visar upp är ett par relativt simpla sneakers av märket Henri Lloyd, dock med finess. Faktum är att dessa är så vackra att man får tårar i ögonen. Detta är inga skor man hittar i vanliga skoaffärer såsom Bianco, Nilson, Håkanssons etc etc, nej nej, dessa får man antingen beställa över nätet eller hitta i en specialbutik. Henri Lloyd är ett brittiskt märke som bildades i Manchester 1963. Det är från början ett märke för människor som seglar men på senare år har det blivit lite mer "street" över det.
OBS: Köper du ett par sådana här eller andra liknande skor, för helvete, håll dem rena och vita! Det finns inget värre än skitiga skor, möjligtvis sandaler då.
Pris: 995 kr


Nästa par ut är för de där sommardagarna när det regnar hårt men då man bestämmer sig för att gå ut trots allt. Då kan det vara bra att ha ett par sådana här Björn Borg. Den slitna looken på skorna går bra ihop med exempelvis ett par slitna jeans, en sliten t-shirt för rockfeeling och kanske en bandana på huvudet.
Jag antar att alla vet vem mannen bakom skorna är men för er som har bott under en sten de senaste 30 åren så kommer här lite info.

Björn Borg har gett namn åt varumärket Björn Borg, som förutom underkläder numera även innefattar andra kläder, skor, väskor, glasögon och parfym, för både män och kvinnor. Varumärket drivs av företaget World Brand Management (WBM).
Pris: 800 kr


Varma sommarkvällar kan ofta bjuda på sammankomster med vänner och bekanta, ni kanske går ut i solen och dricker ett par paraplydrinkar, pratar om livet och luktar på blommor, vad vet jag! Hur som helst, när du vill klä upp dig lite mer är det ett par sådana här läderskor som gäller i år. De passar ihop med exempelvis ett par vita byxor av bra märke och till det en kortärmad rutig skjorta antingen i någon härlig pastellfärg eller varför inte en liten pläd över det när kylan tränger sig på och du vill krypa tätt intill någon söt flicka. P'et på skorna står för Prada.
Pris: 1100 kr


Ed Hardy har alltid utmärkt sig för att göra kläder och skor med finess, de vill gärna sticka ut och inte vara anonyma.
Bär du Ed Hardy måste du kunna bära upp det, det är inte vem som helst som är mogen eller har karaktär nog att få äga ett par sådana här skor. Maartin är en av de som har pondus och karisma nog att gå omkring med dessa. Men jag höjer ett varningens finger, dessa skor är inte för vem som helst.
Maartin gav mig lite bonusinfo, kort resumé, Ed Hardy bestämde sig för att göra skor med diverse motiv på, de lanserades i New York i höstas och där blev de en stor hit bland alternativfolket och rockers downtown. Det är först nu de har hittat vägen till Sverige. Jag vill också poängtera att Maartin köpte sitt par på Manhattan. De är verkligen "crazy", på ett bra sätt!
Pris: 998 kr


Veckans Diss: Sandaler -
Snälla någon, ingen vill se ett par håriga mansfötter doftandes svett och sololja i sommar. Och du, senast sandaler var inne var när Jesus bar dem.

Detta var allt från mig just nu, nästa vecka kommer ett nytt stort modereportage. Vad det kommer handla om får du se då.


Magnolian måste dö

Jag har bestämt mig, magnolian ska dö.
Magnolian är ett träd (eller träd och träd) som existerar på vår tomt.
Jag köpte detta liv för 2 år sedan för 795 kronor med förhoppning om att det skulle växa upp och få en massa fina blommor på sig som riktiga magnolior får en gång om året. Dessutom ville jag att den skulle växa lite och bli till ett stort träd istället för att vara det lilla ynkliga träd det är än idag.
Faktum är att det inte växt en centimeter på 2 satans år och blomskörden har varit ytterst tunn.
Förra året skapade denna tingest cirka 10 blommor under en veckas tid men i år kom det en (!) ynklig liten blomma som försvann likt en vind efter 2 dagar.
Förstår ni frustrationen? Man betalar 795 kronor för en sådan här hybrid och den blommar en vecka om året och resten av tiden står den där och stirrar på en med sina torra och tråkiga löv. Jag hade kunnat leva med det om det hade kommit 10 eller 20 blommor på den men icke, därför har jag bestämt mig, fanskapet ska bort.
Jag äger nämligen en motorsåg (varför jag gör det har jag ingen aning om, har använt den en gång för att såga till en rutten julgran, möjligtvis kan den komma till användning vid en stundande zombieinvasion eller något dock) som är ett lämpligt dräparverktyg.
Likt en bödel ska jag närma mig denna ensamma vanskapta växt och sedan ska jag tortera den med sågen tills den ligger i bitar på marken. När dess lemmar ligger där splattrande som en döende spetälsk ska jag låta den förblöda.
När den sedan är död ska jag spotta på liket för att sedan bränna det. Slutligen ska jag begrava den på en plats där ingen någonsin sätter sin fot så att den ska få känna sig extra ensam. Där ska den få ligga i jorden för att för all tid glömmas bort. Först då får jag frid i sinnet.
Detta dåd kommer antagligen ske i helgen. Givetvis kommer jag lägga ut bilder på själva avrättningen.

Såhär ser kräket ut idag.


Vill ni att hon ska få leva starta en insamlingsfond eller något.

Dagens matintag

Då var vi där igen, dagens matintag.

Jag började lite lätt med en frukost innehållande:

1 st Avokado 88 g - 147 kcal
1 st Banan 102 g - 103 kcal

Fortsatte därefter med ett mellanmål som innehöll:

1 st Kycklingfilé 134 g - 179 kcal

Lunchen stod på tur, då blev det:

1 st Kycklingfilé 150 g - 200 kcal
4 st Köttbullar 50 g - 110 kcal
Quinoa 102 g - Hela 365 kcal
Sallad - 10 kcal
Tzatziki 30 g - 30 kcal

Eftermiddagens måltid blev nätt och jämnt:

1 st Shake - 110 kcal

Avslutade med en Kvällsmat:

2 st Ägg 96 g - 135 kcal

Totalt intag: 1389 kcal

Strategin är följande, 50% Protein, 30% Fett, 20% Kolhydrater.
Avokadon till frukost mättar bra, rent fett som håller en igång ett bra tag.
Kycklingfilérna funktionerar som så att det är byggstenarna för min muskeluppbyggnad, likaså äggen.
Quinoan och bananen är mest med för att man måste ha i sig lite kolhydrater, även om jag helst skulle vilja skippa dessa helt.

Imorgon blandar jag in lite fisk i menyn plus eventuellt lite kesella, vi får se!

Övrig status just nu är att jag mår bättre efter sjukdomen så imorgon kommer jag att återvända till mitt arbete med start kl 06:00. Jag kommer även inhandla vassleprotein för återhämtningen samt kreatin för byggandet plus något som heter Rage2X, detta för att maximalt utnyttja musklerna vid ansträngning.


Dagens matintag

Frukost:
1 st Avokado 110g (utan skal och kärna) - 184 kcal
Kycklingfilé kall 70g - 94 kcal

Mellanmål:
Pistaschnötter 4 g - 24 kcal

Lunch:
Kycklingfilé 160 g - 214 kcal
Quinoa 120 g - 430 kcal
Tzatziki 50 g - 65 kcal
Sallad 10 kcal

Mellanmål:
Köttbullar 60 g - 130 kcal

Middag:
Måltidsersättare 110 kcal

Totalt intag: 1261 kcal

Något hemskt är på väg att hända

Ja ni läste rätt, något är i görningen och det värsta av allt är att jag inte vet vad det är.
Men någon sorts förändring har tagit vid. Hur det kommer sluta vet ingen just nu.
Ni tror jag mig inte?
Jag har bevis.
Såhär är det, igår kväll märkte jag att något var fel, med mig, jag kände mig dåsig, förkyld och febrig. Detta är något som extremt sällan sker, jag är i princip aldrig sjuk, minns inte när jag var det senast så varför skulle något sådant drabba mig?
Av den anledningen har jag fått stanna hemma från mitt kära arbete som just nu står och blöder pengar.
Min sjukdom är det första tecknet om att någonting inte står rätt till.
Men så tänkte jag, lite luft kan väl inte skada så jag gick ut och tog en promenad nu imorse och det är efter denna lilla tur jag blev väldigt oroligt. Det värker i magtrakterna och jag känner mig extremt illa till mods när jag skriver detta.
Det första som slår mig när jag kommer utanför dörren är att det är ovanligt tyst ute, vanligtvis sjunger koltrasterna sin sång och barnen springer och leker. Men idag, knäpptyst, inte ett fågelskri så långt örat kan nå, luften är tjock och det är svårt att andas. Nåja tänker jag, det är väl endast en slump.

Men värre kommer det att bli. Jag fortsätter ner mot havet och det är då jag ser och hör fäljande. Det blåser hårt, himlen är mörkare än vanligt och vattnet är vildsint och frenetiskt. Jag blir oroad. Jag går ytterligare en bit på stranden och det är då jag ser detta! Vad i helvete gör en grävmaskin i vattnet? Den kör inte, den liksom flyter omkring som en livboj, det kunde lika gärna ha regnat fisk från himlen, jag hade inte blivit mera förvånad! Det är vid denna tidpunkten jag blir riktigt rädd.Jag beger mig fort därifrån men mardrömmen är långt ifrån över. Samtidigt slår det mig att jag måste gå och se hur gässen mår, de som vanligtvis är så tillmötesgående och snälla. Men nej nej, inte denna gången. När jag närmar mig de som vanligt så istället för att komma och hälsa vänder de fort på klacken och springer bort ifrån mig. Djur brukar ju känna på sig att något är fel. På bilden ser man riktigt hur de vänder sig om skrikande och flaxande, jag springer därifrån innan de börjar attackera mig.Mitt sinne säger åt mig att springa hemåt (varför det skulle vara säkrare där vet jag inte men det är normalt att vilja gå hem när man känner sig rädd) och det är då jag ser detta på gångbanan. Ett otäckt tecken gjort av grenar, jag har ingen aning om vad det betyder men jag skulle tro att det är någon sorts varning eller förnimmelse om det som kommer.När jag kommer upp till glasskiosken innan hemmet ser jag det som gör mig mest rädd. GB-glassgubben har vält och slagits i spillror, antagligen under natten! Vem eller vad som har gjort det har jag ingen aning om men jag befarar att något sjukt och skrämmande är på väg att hända.Nu sitter jag i alla fall hemma och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.
Fortsättning följer antar jag...

Jag listar världens 5 bästa musikvideos

Veckans fem-i-topp behandlar ämnet musik och för att gå under ytan lite mer, musikvideos.
Jag vill inte dra ut på lidandet mer för er läsare så vi beger oss fort till femteplatsen.

5: Men without hats - The Safety Dance
Dvärgar + en fullständigt bisarr sångare med ett märkligt mimspel ger denna låt en självskriven plats på listan. Bra låt dessutom!4:  David Hasselhoff - Hooked on a feeling
Hasselhoffs version utav Björn Skifs gamla dänga i en video utan sammanhang. Resultatet: Fantastiskt!
 3: The Sisters of Mercy - Lucretia, my reflection
Sjukt tung låt med en sjuk sångare i form av Andrew Eldritch. Intressant att veta vad de pakistanska arbetarna tänkte när denna påverkade galning gick omkring med en märklig käpp på deras arbetsplats. Humor hur som helst.2: Marilyn Manson - Tainted Love
Orkar inte ens skriva varför den är med här, bara se på den för i helvete.1. Mr T - Treat your mother right
Jag vet inte vad detta är men det är i alla fall genialiskt! Detta är världens bästa musikvideo mina damer och herrar!


Orgasm på gymmet

Kaliforniens guvernör när han är som bäst.

 

Atombomb

Idag känner jag mig halvsjuk och orkeslös, därför blir det inget längre skrivande just nu.

Atombomben, så skrämmande men samtidigt så vacker.
Kolla in denna video.


Gåshud kl 17:46 en söndag


Ett par modefrågor

Jag läste att några av våra största modebloggare fått dessa frågor så jag intervjuar mig själv med samma frågor.

1. Vilket är vårens hetaste plagg?
Svår fråga, svår fråga. Men varför inte ett par byxor av bra märke, gärna ljusa,.en kortärmad skjorta i finare typsnitt och en bandana på huvudet. Ett par Ray-Ban till det och du är good to go.
För er kvinnor skulle jag vilja säga, en lite längre kjol i starka mönstrade färger, gärna randigt men absolut inte rutigt.
En blus i tunt material på det. Eller varför inte en söt axelbandslös klänning och pumps med höga klackar.
På huvudet fungerar alltid en sjal eller en bandana.

2. Vem inspirerar dig mest?
Oj, svår fråga, svår fråga. Jag har så många inspirationskällor men för att nämna några, Kate Moss, Marilyn Manson, Carl Bildt etc etc.

3. Vilken låt/musikstil skulle passa bra att spela när du går ut på stan i din favoritoutfit? 4. Vad skulle du helst ha på dig på årets stora vårfest?
Svår fråga. En bandana, linne och guldkedja samt ett par stilettklackar.

5. Vad skulle du absolut inte ha på dig i vår?
Svår fråga, allt kan funka bara man vet hur man ska mixa.

Lomma

Kära läsare

Som flera av er säkert vet så lever jag under Lommas flagga, en utav världens bästa kommuner.

Utmärkande för kommunen är bland annat höga boendekvaliteter och den nära kontakten med Öresund som erbjuder fina möjligheter till ett rikt friluftsliv.
I kommunen finns tre tätorter; Bjärred med 8.900 invånare, Lomma med 9.600 invånare och Flädie med ca 200 invånare. Övriga cirka 1.300 invånare bor i någon av byarna Fjelie, Önnerup, Lilla Lomma, Alnarp eller ute på den rena landsbygden.
Som ni säkert redan har förstått är detta ingen dussinkommun som de närliggande kommunerna, Malmö, Burlöv, Vellinge etc etc, trashkommuner i min värld.
Nej här lever vi Lommabor sida vid sida, som bröder och systrar, här särskiljer vi agnarna från vetet.
Faktum är, vill du flytta hit måste du genomgå en rad hårda tester, väntetiden är uppemot 2 år och cirka 95% av de som ansöker om att bo här blir nekade, varför undrar då ni! De håller inte måttet som människor helt enkelt. Svårare än så är det inte.
Just nu är det jaktsäsong på dvärgar inom kommunens gränser, faktum är att jag sköt en igår. Jag har redan hunnit stoppa upp honom (ett fint exemplar) och nu hänger han likt en trofé över min vardagsrumssoffa.

Här kommer lite mobilbilder från kommunen jag tog i helgen. (ursäkta kvaliteén)En segelbåt lämnar Lomma Hamn i solnedgången för att segla ut mot kommunens närliggande hav. Är det inte vackert?Lommas nybyggda bibliotek, här hittar man otroliga rariteter i bokväg och folk vallfärdar från hela världen för att få läsa dem.Träden är lite grönare och lite mer frodiga i Lomma. Är det inte vackert så säg!En man har parkerat sin bil vid sin båt, man kan bara fantisera om vad han ska göra. Kanske ska han förbereda för morgondagens utflykt, kontrollera så att båten är i perfekt skick osv osv. Är det inte vackert?Jag tittar ut mot mina ägor i en t-shirt och ett par shorts. Ägorna sträcker sig cirka 3 meter fram från där jag blickar ut.

/Erik


Dagens humoristiska dialog från American Psycho

Waiter:  Would you like to hear today's specials?
Patrick Bateman: Not if you want to keep your spleen.

Lata dagar

För det första vill jag be om ursäkt till alla mina läsare för att bloggen ej blivit uppdaterad sedan igår morse.
Jag har haft way to much att göra, jag har läst, strosat omkring i vår underbara kommun Lomma, solat, grillat, druckit vatten, and the list goes on and on.
Anyway, för att låta lite mer internationell, där kommer en tokfet update imorgon eller ikväll beroende på humör och känsla, så hang tight alla där ute bakom era hormonstinna porrsurfardatorer.
Medan ni väntar på nästa inlägg passar jag på att posta en bild på en naken kvinnorumpa i sann konstnärsanda.

Viva la France!

/Erik


RSS 2.0