Erik de Kök - Effektiv Matlagning - Del 1

Erik de Kök är ett nytt tema här på bloggen, en kurs för att ni ska kunna utveckla ert sinne för att effektivt kunna laga god och stabil mat.
Jag kommer lära ut mina bästa trix och tips för er, se det som en gåva från mig till eder alla, efter åratal med sleven i kastrullen har man ju skaffat sig en rätt så bra grogrund för det här.
Det första trix jag kommer att lära er är hur man på ett effektivt sätt lagar kycklingfiléer för en hel veckoförbrukning.

Nog med prat, nu kör vi!

Erik de Kök's Kycklingfilé för en hel vecka

Detta behöver du:

2 paket Kycklingfilé a la 900 g
Lite salt
Lite peppar
Lite basilika
2 msk Olivolja

Såhär gör du:
Tina kycklingen, antingen att du lägger fram dem cirkus 6 timmar innan tillagning eller att du kör "defrost" på din mikro.
Sätt ugnen på 175 grader.
Pratar vi effektivt pratar vi billigt. Denna filé av yppersta världsklass hittar du för 43:90 på Willys, 900 g, inte ens halalslaktade!


Steg 1 är att placera filéerna på en sådan här ugnssäker form/skiva whatever.



Inte särskilt avancerat, nu går vi vidare till steg 2.
Det enda du gör under detta steg är att salta, peppra och pensla/gnida ut olivolja på varje filé på ett lämpligt vis.
Avsluta med basilika.
Nu ska dina filéer se ut ungefär såhär! Gör dem inte det, gå tillbaka till steg 2 och börja om.



Kanske inte en särskilt inbjudande syn men lugn i stormen, dina filéer kommer snart att vara fullt ätbara.
Steg 3 är att sätta in dem mitt i ugnen, och där ska de stå i cirka 45-50 minuter för att bli riktigt fina och icke torra.



Steg 4 är att ta ut dem ur ugnen, då ska de se ut ungefär såhär!



Att de ser ut som avhuggna grisfötter är ingenting att vara rädd för, de smakar ljuvligt.
Nu har du protein för en hel vecka! Visst är det underbart?
Det var allt för den här veckan från Erik de Kök.
Vi avslutar med en härlig bild helt ur fokus!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0